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Blog International
Celebrating Jean-Claude Vrinat of Taillevent PDF Stampa E-mail
by Gian-Maria Francesco Battuello   
Thursday 29 January 2009

Celebrating M. Jean-Claude Vrinat of Taillevent

This column only English, because so few Italian will have dined at

Taillevent (in Paris) on M. Vrinat époque. Our international Society,

at least 50 times in around 20 years. Plus some dinners at Chateau

Taillevent-Robuchon in Tokyo. Really most beautiful gourmet experience,

cuisine and wine perfectly matched. Maybe sometime food had not top

score, but top restaurant level with no doubt. An academy of French

style and gourmandise. With Le Gavroche in London, best service in

the world. Our members have an incredible portrait of M. Vrinat.

Reservation for lunch, M. Vrinat at the reception: “I just arrived from

Tokyo, I was just there to check something at the Chateau and back.

I got the best fly back to don’t miss lunch service. I have to be here for

my customers”. Thanks a lot great Gentleman.

 
Canopy or Biodynamic? PDF Stampa E-mail
by Gian-Maria Francesco Battuello   
Monday 26 January 2009

It’s just a penners bla bla bla! Vintners, winemakers, masters, restaurateurs,

chefs, sommeliers and merchants are kindly out. Customers pay happy check.

Ultimo aggiornamento ( Monday 26 January 2009 )
 
Bocuse d'Or Nestlé 2009 PDF Stampa E-mail
by Gian-Maria Francesco Battuello   
Monday 26 January 2009

Guests of Honour: Charles Duchemin and Jacques Tricatel.

 
Cronaca interna: Wine News PDF Stampa E-mail
by Gian-Maria Francesco Battuello   
Sunday 25 January 2009

I quotidiani sondaggi a firma Wine News trasmettono la pura sensazione della

ricerca di mercato a fini commerciali, non culturali, per comprendere le derive

del mercato (per fare bene, si può solo tornare indietro). Come si faccia a

lavorare contemporaneamente per il Consorzio del Brunello e Zonin

(uno a caso), non gioca certo a favore della credibilità. Per credere,

provare un qualsiasi 1,5 l. Zonin da supermercato (= poveri e gonzi). 

 
Sommelier Tastevin what? PDF Stampa E-mail
by Gian-Maria Francesco Battuello   
Sunday 25 January 2009

Anche Wikipedia celebra in modo ignorante, l'ignorante figura del

non-sommelier italiano. Passi detenere la verità storica sui natali del "titolo",

ma ignorare la più elementare ed importante funzione tecnica del Tastevin,

che deve essere d'argento, è grottesco. Una patacca davanti, a buon mercato,

per i “sommelier” contemporanei. A parte il celebrarsi ogni dove, cosa avrà

fatto di utile un certo Giuseppe Vaccarini, negli ultimi 30 anni?! Piero Sattanino

(già campione del mondo) ed Angelo Maionchi furono i precursori 

del "menu degustazione" - La tavolozza del Tastevin - e del "carrello dei vini".

Chef di cucina e Sommelier in perfetta armonia. Bruno Casetta (vice

campione del mondo pure lui) è "perlomeno" asceso a direttore del grande

"Ristorante Del Cambio" di Torino. Nella "belle epoque" della sommellierie,

il sig. Vaccarini non avrà appreso proprio nulla da nobili figure come Mario

Vincenti, Pierino Pratelli, Mariuccia Borio, Sandro Sangiorgi editore.

Per i “sommelier” AIS il Vino (di qualità) è un optional. Non lo assaggiano

o bevono mai, la cultura costa troppo. Preferiscono i succhi a base uva,

omaggio, dell’industria. Salute, che amore per il Vino.

 

Italian Wikipedia shows an ignorant celebration of Italian non-sommeliers.

They pretend having the true story of the name but it seems they totally

ignore the technical function of Tastevin. Just a cheap medal to make a show.

The question is: “What Mr. Giuseppe Vaccarini did in the last 30 years, where?!

For sure he is an Olympic “champion” to celebrate ego. Piero Sattanino and

Angelo Maionchi Italian pioneers of “menu degustation” and wine by the glass

(Bruno Casetta already there). Perfect harmony Chef de cuisine and Sommelier.

 Then Bruno Casetta director of most impressive Italian restaurant: “Del Cambio”

in Torino. Sommelier blablabla does not mean drinking. The never drink great

quality wine.They prefer most those kind of juices made with grape.

Mr. Vaccarini did not learn anything from “sommeliers belle époque”. Culture

he should have picked to Mr. Mario Vincenti, Pierino Pratelli, winemaker

Mariuccia Borio, Sandro Sangiorgi editor. Love for wine? No thanks.

Ultimo aggiornamento ( Sunday 25 January 2009 )
 
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